Als je er jonger uit wilt zien, wordt over het algemeen een huidverzorging regime voorgeschreven met verschillende lotions, drankjes en serums – maar werkelijk alles, van je nagel verzorging tot je haarkleur, kan je uiterlijk beïnvloeden. De beste tips om er jeugdig uit te zien, vertellen we in deze blog. 

Draag zonnebrandcrème op je gezicht en hals 

Wat veel mensen al weten, is dat teveel UV-straling zorgt voor rimpels en ouderdom van de huid. Wat mensen echter wel vergeten, is het insmeren van de nek. Dit klinkt misschien overbodig, maar de hals het is een van de eerste plaatsen waar veroudering te zien is. Een zonnebrandcrème van SPF 25 of hoger wordt aangeraden.

Overweeg een lange pony 

Een lange pony is ideaal om het verouderingsproces te maskeren. Dit omdat het de gelaatstrekken verzacht, de ogen benadrukt en ook discreet fijne lijntjes en rimpels kan verbergen. Het is het beste om lagen toe te voegen zodat er beweging en textuur is, in plaats van stijf haar dat eruitziet als een helm. 

Maak van sporten een prioriteit

Beweging is een magische pil die de jeugd verlengt. Na elke training ziet je huid er stralender en strakker uit als gevolg van zweet. Het is bewezen dat intensieve trainingen de cel verjonging en het metabolisme versnellen en veroudering vertragen. 

Gebruik vitamine A op de huid 

Vitamine A-derivaten, zoals retinolen en retinoïden, zijn een van de belangrijkste ingrediënten die veroudering tegengaan. Iedereen zou elke nacht een vitamine A-derivaat moeten gebruiken. Ze stimuleren een gezonde productie van huidcellen, helpen de poriën te ontstoppen, de cel vernieuwing te versnellen, verkleuring te verminderen en de huid glad te maken. 

Facelift 

Een facelift zorgt voor een strakke en stevige huid. Overweeg daarom een mini facelift zonder operatie. Het zou helpen voor een sterkere huid, een strakkere kaaklijn, verwijderen van wallen onder de ogen, verfijnen van de poriën etc. Dat allemaal zonder operatie, littekens, injecties of revalidatie!