2 Your day

Botox of fillers: wat past bij mij?

Geplaatst op

Botox en fillers worden al lang niet alleen maar gebruikt door Amerikaanse sterren. Geschat wordt dat er zo’n vierhonderd duizend injectable behandelingen worden uitgevoerd in Nederland. Botox en fillers vallen hier allebei onder. Beide producten hebben hetzelfde resultaat: het zorgt voor een strak en jong gezicht tegen een redelijke prijs. Steeds meer vrouwen maar ook mannen gaan voor een injectable behandeling. Botox en fillers zijn dus beide injectable-behandelingen, maar verschillen wel wezenlijk van elkaar.

Wat is botox precies?

Botox is een eiwit wat gebruikt wordt om zenuwimpulsen te blokkeren. Botox wordt in de huid gespoten om kleine spiertjes te verslappen. Rimpels worden hierdoor minder goed zichtbaar en de huid lijkt hierdoor gladder. Botox wordt voornamelijk gebruikt voor fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes, omdat de rimpels die in deze gebieden ontstaan door spieren die onder de huid zitten. De werking van botox blijf je zo’n 3 tot 6 maanden zien.

Wat zijn fillers?

Fillers doen precies wat de naam al zegt; ze vullen delen van het gezicht waar meer volume gewenst is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wangen of de lippen. Hiermee wordt een jongere uitstraling gecreëerd. Er zijn twee type fillers: tijdelijke en permanente fillers. De permanente versies zijn in Nederland inmiddels verboden, maar worden nog wel aangeboden in andere landen. Het effect van tijdelijke fillers blijft zo’n 6 tot 18 maanden zichtbaar, afhankelijk per persoon en type filler.

Moet ik kiezen voor fillers of botox?

De keuze voor fillers of botox hangt er van af waar je naar op zoek bent: fillers zijn het meest effectief bij diepere rimpels, zoals hangende huid rond je ogen of voor de jukbeenderen en lippen. Botox geeft je huid meer rust en is meer geschikt voor kleinere rimpels.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over cosmetica? Lees dan onze blogs. We inspireren je graag.

Contactgegevens

Via info @ 2yourday.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden