2 Your day

Botox tegen migraine: de perfecte remedie

Geplaatst op

Als men het over botox heeft, dan is het eerste waar je aan denkt waarschijnlijk dat het alleen voor het wegwerken van rimpels is. Niets is minder waar! Botox helpt namelijk ook tegen chronische hoofpijn en het spul wordt gemaakt in de behandeling tegen migraine.

Hoe weet ik of botox geschikt is voor mijn migraine?

Meerdere onderzoeken tonen aan dat botox een effectieve, veilige en goed te verdragen manier is om chronische migraine bij volwassenen te voorkomen en te verminderen. De resultaten van deze studies geven aan dat botox de meest effectieve manier is om chronische migraine te behandelen.

Hoe kan het dat botox helpt tegen migraine?

De ware aard van hoe deze behandeling werkt wordt nog steeds bestudeerd; recente studies suggereren echter dat botulinetoxine bepaalde zenuwen uitschakelt die een pijnscheut door laat schieten naar het hoofd die zorgen voor een migraineaanval.

Worden ook andere soorten hoofdpijn verminderd?

Studies suggereren dat botox niet effectief is voor andere soorten hoofdpijn, zoals hoofdpijn door stress en bijvoorbeeld clusterhoofdpijn. Tot op heden zijn alleen patiënten met chronische migraine in staat om deze botox-injecties te gebruiken om de pijn te verminderen. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de effecten van botox op hoofdpijn. Dit onderzoek zal hopelijk wat licht werpen op het praktische gebruik en de effectiviteit van deze behandeling.

Botox in Nederland

Ook in Nederland wordt botox regelmatig gebruikt voor het verminderen van migraineaanvallen en pijn in het hoofd. Drs. Annebeth Kroeskop is een van die cosmetisch artsen die dit ook gebruikt in haar eigen botoxkliniek in Amsterdam. Ze heeft onder andere gestudeerd in de kliniek van Amy B. Lewis aan de Yale University in de Verenigde Staten. In haar kliniek kun je naast botox ook terecht voor andere cosmetische behandelingen. Botox behandelingen worden in Nederland overigens niet uitgevoerd bij personen onder de 18 jaar.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over cosmetica? Lees dan onze blogs. We inspireren je graag.

Contactgegevens

Via info @ 2yourday.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden