2 Your day

De nazorg bij een borstvergroting

Geplaatst op

Om snel en goed te herstellen van een borstvergroting is de nazorg na de behandeling erg belangrijk. Bij veel klinieken krijg je tijdens het eerste consult al uitleg over de beste nazorg bij borstvergrotingen. Het is in ieder geval belangrijk om na de vergroting even rustig aan te doen, totdat je borsten geen pijn meer doen. In deze blog geven we je een aantal tips die onderdeel zijn van de beste nazorg bij een borstvergroting.

Overnachting in de kliniek

Na de ingreep is het verstandig om de eerste nacht nog te overnachten bij de kliniek waar je behandeld bent. Pas wanneer de behandelend chirurg en verpleegkundige het verantwoord vinden om je naar huis te laten gaan, kun je onder begeleiding de kliniek verlaten. We adviseren het hierbij om niet zelf naar huis te rijden na een borstvergroting.

Controles

Wanneer je de kliniek mag verlaten, wordt er direct een afspraak gemaakt voor een controle. Veel klinieken maken gebruik van 2 standaard afspraken ter controle. De eerste controle vindt vaak een aantal weken na de behandeling plaats en de tweede controle na een aantal maanden. Tijdens de controles wordt er gekeken of het herstel van de borstvergroting voorspoedig en naar wens verloopt. Wanneer u last heeft van bijwerkingen of het herstel niet verloopt zoals het hoort, dan kan het zijn dat er een aantal extra controles moeten plaatsvinden.

Litteken crème gebruiken

De littekens van een borstvergroting hebben ongeveer een jaar nodig om helemaal te herstellen. Tijdens dit jaar is het belangrijk om de littekens goed te beschermen tegen de zon. Ook krijg je tijdens de eerste controle litteken crème mee. Wanneer de wond dicht is en er geen sprake meer is van korstjes, mag je de litteken crème gebruiken. Breng de crème tweemaal per dag aan en je vergroot de kans op een goede genezing.

Voldoende rust nemen

In de eerste zes weken raden we het aan om voldoende rust te nemen. Het is hierbij verstandig om geen fysieke en zware inspanningen te verrichten zoals sporten en dingen tillen. Je lichaam heeft net een zware ingreep ondergaan en is toe aan rust. Het nemen van voldoende rust draagt bij aan een voorspoedig herstel van de borstvergroting.

Met een overnachting in de kliniek, een aantal controles, het gebruik van een litteken crème en voldoende rust creëer je een goede nazorg bij een borstvergroting. Heb je toch nog last van bijwerkingen of loopt het herstel niet zoals je graag wilt? Neem dan contact op met de behandelende kliniek en vraag de specialisten daar naar meer informatie, oplossingen en tips.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over cosmetica? Lees dan onze blogs. We inspireren je graag.

Contactgegevens

Via info @ 2yourday.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden