2 Your day

Een katten verzekering afsluiten

Geplaatst op

Een huisdier hebben is ontzettend leuk. Dieren zijn belangrijk voor de mens. Ze brengen levensvreugde, ze zijn een trouwe vriend en het is fijn om met je huisdier te knuffelen. Het meest populaire huisdier is toch wel de kat. En dat is ook wel begrijpelijk want katten zijn heel lief, makkelijk in de verzorging en kunnen over het algemeen ook nog eens heel erg oud worden. Maar ondanks een goede verzorging kunnen katten ook ziek worden. Daarom is het verstandig om een verzekering af te sluiten.

Wat is een katten verzekering?

Een Katten verzekering is een speciale verzekering die je af kunt sluiten zodat je bij eventuele medische onkosten een deel vergoedt kunt krijgen via de verzekering. Voor een vast bedrag per maand verzeker jij je kat voor medische kosten. Dit werkt dus eigenlijk via hetzelfde principe als bij een gezondheidsverzekering voor een mens. 

Een kattenverzekering is altijd optioneel en niet verplicht. Maar het kan wel zijn dat je bij een bezoekje aan de dierenarts gewezen wordt op de mogelijkheid om een verzekering voor je kat af te sluiten. Soms kan een verzekering voor een kat ook geweigerd worden, bijvoorbeeld omdat je kat al bekend is met een bepaalde chronische aandoening.

Waarom is een katten verzekering verstandig?

Het is altijd verstandig om een kattenverzekering af te sluiten wanneer dit financieel gezien ook tot je mogelijkheden behoort. Helaas is het nu eenmaal zo dat een kat ook ziek kan worden of een ongelukje kan krijgen en de dierenartskosten zijn over het algemeen niet heel erg goedkoop. Zeker wanneer het onverwachts komt kun je dan al snel in de problemen raken.

Daarbij wil je natuurlijk wel zeker ervan zijn dat jouw kat goede zorg krijgt. Je houdt van je kat en als je een kat neemt dan moet je er ook goed voor zorgen. Een regelmatig bezoek aan de dierenarts voor bijvoorbeeld de jaarlijkse entingen zijn daarom ook heel erg belangrijk. Het voordeel van een katten verzekering is dat je hier vaak ook nog eens een korting op krijgt. 

Om meerdere redenen is dus het afsluiten van een katten verzekering heel verstandig. Je wilt natuurlijk altijd de allerbeste zorg voor jouw trouwe viervoeter maar aan de andere kant wil je hier ook niet de hoofdprijs voor gaan betalen. Een kattenverzekering zorgt ervoor dat de medische kosten voor jouw kat betaalbaar blijven. 

Goed oriënteren voor het afsluiten

Wanneer je van plan bent om een katten verzekering af te sluiten is het goed om op voorhand eerst echt goed kritisch te kijken bij welke verzekeraar je een verzekering af wilt sluiten. Er zijn namelijk heel veel aanbieders op het gebied van dierverzekeringen en de een vergoedt meer of minder dan de ander. Daarnaast moet je ook goed kijken welke tandheelkundige ingrepen vergoed worden. 

Een goede voorbereiding is in deze dus het halve werk. Als je ervoor zorgt dat je je goed verdiept heb in de mogelijke verzekeringen zul je minder snel mee maken dat je bijvoorbeeld voor een verrassing komt te staan omdat iets niet vergoed wordt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over cosmetica? Lees dan onze blogs. We inspireren je graag.

Contactgegevens

Via info @ 2yourday.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden