Ben je van plan om een ooglidcorrectie uit te laten voeren of twijfel je nog? Voor veel mensen kan het een goede uitkomst zijn om deze correctie uit te voeren. Hoewel het grote uitkomsten kan bieden, moet je er wel voor zorgen dat je bij de juiste specialist terecht gaat komen. Een van de klinieken waar je terecht kunt voor deze correctie is ABC Clinic. Maar waar kun je de correctie precies voor uit laten voeren en welke voordelen kun je eraan behalen? Onderstaande informatie geeft jou alle kennis die je nodig hebt. 

Een ooglidcorrectie tegen grote klachten

Een ooglidcorrectie is een correctie aan een boven- of onderooglid, waardoor veel verschillende kwalen kunnen worden voorkomen. Veel mensen doen het voornamelijk om hun zicht te verbeteren. Oogleden kunnen gaan hangen, waardoor deze het zicht belemmert. Met alle gevolgen van dien. Je kunt jouw dagelijkse werkzaamheden bijna niet meer uitvoeren en gaat je steeds onzekerder voelen. Dit brengt ook weer andere klachten met zich mee, die vaak nog lastiger zijn om te verhelpen. Een correctie uit laten voeren is dan nog de enige uitweg die je lijkt te hebben. Echter is ook dit niet eenvoudig.

Het behandelplan op laten stellen

Wanneer je de stap gemaakt hebt naar een ooglidcorrectie moet je je altijd goed laten informeren. Een kliniek kan te allen tijde advies uitbrengen. Hierbij wordt als eerste gekeken naar de ernst van de situatie. Op basis hiervan kan namelijk een plan opgesteld worden. In sommige gevallen zal geadviseerd worden om te wachten met de operatie totdat de klachten erger worden. Wanneer het al vrij ernstig is, wordt het behandelplan opgesteld en krijg je te horen op welk termijn een operatie en eventuele nabehandelingen mogelijk is. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Laat een behandelplan opstellen door de specialisten van ABC Clinic!

De standaard risico’s

Zodra de ooglidcorrectie uitgevoerd wordt, kan het ooglid omhoog getrokken worden. Het bovenste ooglid gaat hierdoor niet meer over de oogkas heen hangen, maar zal weer richting de wenkbrauw worden getrokken. Dit is een kleine ingreep, maar brengt wel risico’s met zich mee. Je hebt hier niet veel meer risico’s dan met de gemiddelde operatie. Zo kunnen er ontstekingen aan de wond voorkomen, heb je een geïrriteerde huid en zijn er veel pijnstillers nodig om de pijn weg te krijgen. Ernstige gevolgen gaat de operatie echter niet met zich meebrengen, waardoor je met een gerust hart kunt beginnen.

Verbeter vandaag nog jouw eigen zicht

Na de ooglidcorrectie heb je een periode van herstel. Tijdens deze periode zullen de ogen opgezwollen zijn en blauw uitzien. Dit trekt vanzelf weer weg. Vanaf dat moment kun je alleen nog maar genieten van de voordelen. Je hebt vanaf het begin alweer een beter zicht. Er hangt niets meer voor de iris, waardoor je jouw werkzaamheden weer uit kunt gaan voeren. Uiteindelijk kun je alleen nog maar genieten en zal jouw zelfvertrouwen alleen nog maar verbeteren. Denk er daarom goed over na of het een goede oplossing is voor de oogproblemen die je ervaart.