De communie is een onderdeel van de mis in de katholieke kerk. De letterlijke betekenis van de communie is “gemeenschap met lichaam en bloed van Jezus Christus in gedaante van brood en wijn”. Het woord communie is dan ook afgeleid van het Latijnse woord communio. Wanneer we dit naar het Nederlands zouden vertalen, betekent het gemeenschap. In het Westen doet men de communie meestal op vrij jonge leeftijd. Deelnemen van de communie gebeurt meestal rond een leeftijd van een jaar of 6, 7. Zit de communie van jouw kind eraan te komen? Dan is het niet onverstandig om voor deze bijzondere gelegenheid speciale communiekleding te bestellen!

Feestelijke kleding voor een feestelijke gelegenheid

In beginsel doet je zoontje of dochtertje de communie vanwege jullie geloof. De periode voor de communie krijgt je kind doorgaans veel kennis mee over Jezus Christus. Alhoewel de communie dus een serieuze gelegenheid is, is het ook een groot feest. Het is om die reden wel zo leuk als je zoontje of dochtertje ook feestelijk gekleed is. Gelukkig kun je daarvoor online speciale communiekleding bestellen. Kleed je zoontje dus netjes in pak en kies voor je dochtertje bijvoorbeeld een chique jurkje. Het is zeker aan te raden om eens na te gaan wat voor communiekleding er allemaal te krijgen is!

De kleur van de communiekleding

Communiekleding is in verschillende kleuren te verkrijgen. Voor meisjes geldt dat jurkjes in het wit het meest gebruikelijk zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om voor lichtere pastelkleuren te kiezen. Donkere kleding is niet echt aan te raden. Doet jouw zoontje de communie? Ook dan is wit altijd een veilige keuze. Voor jongens kun je echter ook voor blauw of grijs kiezen.

Het is vooral belangrijk dat de kleding netjes is

Het belangrijkste is dat je zoontje of dochter tijdens de communie netjes gekleed is. De gelegenheid vindt immers in de kerk plaats. Bovendien is het een belangrijk moment waarbij waarschijnlijk ook veel familieleden aanwezig zijn. Gelukkig is er altijd wel een gespecialiseerde zaak te vinden die jou kan helpen bij het vinden van geschikte communiekleding. Je vindt de kleding bijvoorbeeld terug in webshops die zich gespecialiseerd hebben in feestkleding voor kinderen.

Is online bestellen verstandig?

Het online bestellen van de communiekleding is geen gek idee. Er zijn verschillende webshops waar je de kleding kunt bestellen. Het voordeel van online bestellen is dat het aanbod vaak veel groter is dan in een fysieke winkel. Zo heeft Amor een uniek assortiment.  Daardoor is het ook makkelijker om een passende maat voor jouw zoontje of dochtertje te vinden. Het voordeel van een fysieke winkel is vaak de persoonlijke hulp die je er krijgt. Echter, doen veel webshops erg hun best om dat te compenseren. Zo heeft de gemiddelde webshop een uitstekende klantenservice waar je altijd terechtkunt voor passend advies.

Ook het feit dat de communiekleding niet fysiek gepast kan worden doet er niet veel toe. Webshops zijn namelijk wettelijk verplicht om je 14 dagen retourrecht te geven. Online bestellen kan dus veilig en eenvoudig. Het is alleen van belang dat je even nagaat bij welke aanbieder je dit het best kunt doen.