2 Your day

Horloge-etiquette: 6 tips over hoe en wanneer je een horloge moet dragen

Geplaatst op

Met zoveel stijlvolle keuzes – van gedurfde, moderne modellen met een technische twist tot de meer klassieke en verfijnde opties – kan het moeilijk of verwarrend zijn hoe je je favoriete accessoire op de juiste gelegenheid moet afstemmen.

Vandaag de dag is het aanvaardbaar om een horloge te dragen in bijna elke sociale gelegenheid. Echter, zoals elke vorm van dress code, is er een weloverwogen etiquette geassocieerd met het dragen van een polshorloge.

Of je nu een Rolex of Seiko horloge draagt, er zijn belangrijke dingen om in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat je horloge aan alle stijleisen voldoet.

1. De juiste pasvorm

Een te loszittend horloge kan van de arm verdwijnen, waardoor de functionaliteit van het polshorloge wordt belemmerd. Een horloge dat te strak zit is ongemakkelijk om te dragen. Als er aanpassingen moeten worden gemaakt, willen horlogeverkopers en winkels de klant graag helpen bij het vinden van de juiste pasvorm. Zij zullen dan schakels van een metalen horloge verwijderen of toevoegen of een lederen band aanpassen naar de voorkeuren van de klant.

2. Beslissen waar je je horloge draagt

Het maakt in principe niet uit waar je je horloge draagt. Het moet gewoon het deel van de pols zijn dat je het meest comfortabel vindt. De meeste mensen kiezen voor de tegenovergestelde arm waarmee ze schrijven, zodat het horloge niet in de weg zit.

3. Het dagelijkse horloge

Klassieke regels gelden voor een horloge dat je elke dag draagt: hoe eenvoudiger het horloge, hoe beter het geschikt is voor alle gelegenheden. Een effen zwart lederen band met een eenvoudig zilveren wijzerplaatje is veelzijdig voor bijna elke situatie. Een neutrale, roestvrijstalen optie is ook de moeite waard om te overwegen voor een duurzamere aanpak.

4. Het formele horloge

Voor alle belangrijke evenementen is het aan te raden om een horloge te hebben dat past bij de rest van je accessoires of juwelen. Een dame moet er altijd voor zorgen dat haar horloge overeenkomt met haar ketting of armband. Een man moet opletten dat een horloge past bij zijn manchetknopen en dasspelden. Edele metalen horloges met een discreet design zijn vaak ideaal voor bij chique outfits.

5. Het sporthorloge

Een sporthorloge is zeer functioneel en heeft meestal een mooi design. Een sporthorloge is steviger en is vaak bestand tegen water. Daarom zijn deze horloges bij uitstek geschikt voor sporten zoals duiken, mountainbiken of hardlopen. Menig mode-expert zal de wenkbrauwen optrekken wanneer u een sporthorloge tijdens andere gelegenheden draagt, dus probeer te voorkomen dat deze mode faux-pas wordt gemaakt.

6. Vrouwenhorloges als juwelen

Grote wijzer horloges zijn de gemakkelijkste optie om de tijd te bekijken, maar voor meer hoogstaande evenementen is een kleiner horloge met een vleugje praal de juiste keuze. Als u andere een armband draagt, draag dan het horloge aan de andere arm. Designer en vintage horloges zien er het beste uit met de juiste garderobe die bij elkaar past.

Conclusie

Uiteindelijk is de belangrijkste overweging voor degenen die een horloge dragen het comfort. Zorg ervoor dat je tevreden bent met uw pasvorm en stijl en dat je het juiste horloge bij de situatie draagt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over cosmetica? Lees dan onze blogs. We inspireren je graag.

Contactgegevens

Via info @ 2yourday.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden