2 Your day

Looplab voor onderzoek naar een blessure

Geplaatst op

Er is steeds meer mogelijk op het gebied van gezondheidszorg. Het is prettig als u normale dagelijkse werkzaamheden kunt verrichten. Mocht u hier problemen meer ervaren, kijk dan eens waar u terecht kunt. Via het internet zijn er vele bedrijven die u hierbij kunnen helpen. Het gaat er dan niet om dat zij u klusjes komen doen, zij zorgen ervoor dat u het werk weer kunt oppakken.

Analyse

Wanneer u problemen ervaart, kunt u met het bedrijf afspreken welke orthopedische hulpmiddelen bij u zouden passen. Er wordt dan gekeken waar u de klachten heeft en hoe zij dit kunnen oplossen door deze hulpmiddelen.

Door een speciaal looplab kan er worden geanalyseerd hoe uw bewegingen gaan. Doormiddel van allerlei camera’s wordt er gekeken wat er het beste bij u past. Daarnaast is het ook nog mogelijk om kosteloos een second opinion prothese te nemen. Door het testen gaan experts speciaal iets op maat maken waardoor u uw dagelijkse bezigheden weer kunt oppakken.

Werkruimte

De ruimte waar deze tests worden gedaan zijn voorzien van verschillende omstandigheden. Zo zijn er loopmatten waar gras op ligt of andere materialen als stenen en een gietvloer. Uiteraard is er ook gewoon laminaat aangezien u dit thuis waarschijnlijk ook heeft. Doordat al deze verschillende ondergronden er zijn, kunt u in meerdere situaties oefenen. Vaak is het zo dat de ene ondergrond anders aanvoelt dan de andere. Het klinkt logisch maar normaal ervaart u hier weging verschil tussen.

Ook is er ruimte om een schuine helling op te lopen. Hierdoor kan er beter worden vastgesteld hoe u reageert op andere bewegingen. Doordat u hiermee verschillende bewegingen maakt, kan er worden gekeken hoe het orthopedische hulpmiddel moet worden afgesteld. Het zorgt er dan voor dat u niet bij een rare beweging meteen weer valt.

Ik weet niet of ik een blessure heb

Misschien twijfelt u wel of u ergens last van heeft. Juist hiervoor is het looplab een goede oplossing. Door over de verschillende materialen te lopen, wordt er geconstateerd of er iets mis is. Soms hoeft het niet eens pijn te doen terwijl er iets niet goed zit. Op basis van uw loopgedrag kijken experts of er iets misgaat en of daar iets aan gedaan moet worden.

Hoewel het nu nog onschuldig kan lijken, zou het effect kunnen hebben op het resterende deel van uw leven. Als u nu een blessure heeft terwijl u geen pijn ervaart, zou u hier later juist veel meer last van kunnen krijgen. Ga daarom bij twijfel gerust even langs bij een gespecialiseerde organisatie die u verder helpt. Het voorkomen van iets is immers beter dan het te ervaren in dit geval.

Mocht u zich willen aanmelden, zoek dan even op het internet. Maak een afspraak en u zal vriendelijk en met professioneel advies worden geholpen. Natuurlijk is het te hopen dat u gezond bent en dit niet nodig heeft maar mocht u de behoefte hebben, twijfel er dan niet over.

Bron: www.heckert-vanlierop.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over cosmetica? Lees dan onze blogs. We inspireren je graag.

Contactgegevens

Via info @ 2yourday.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden