2 Your day

Mondkapjes bestellen? Zo kies je de beste uit

Geplaatst op

Als je op dit moment in Nederland met het openbaar vervoer wilt reizen, dan moet je mondkapjes bestellen. En er worden je dan voldoende opties aangeboden. In het openbaar vervoer zijn niet-medische mondkapjes verplicht. Met die kapjes bescherm je jezelf niet tegen besmetting, maar zorg je ervoor dat je niemand anders besmet. Doet iedereen dat, en daarom is het dus ook verplicht, dan is de kans op overdracht van Covid-19 aanzienlijk kleiner. Afstand houden in het openbaar vervoer is eigenlijk onmogelijk. Met de volgende tips zorg je ervoor dat je uit het grote aanbod de beste mondkapjes kunt bestellen.

Besluit eerst welke soort mondkapjes je bestellen wilt

Er worden twee verschillende soorten mondkapjes aangeboden. De eerste stap bij het mondkapjes bestellen is dan ook om uit te kiezen welke je wilt hebben. Er zijn stoffen mondkapjes en wegwerp mondkapjes.

  • Stoffen mondkapjes kun je één keer gebruiken. Wanneer je het voertuig uit bent doe je ze af en bewaar je ze in een apart en afgesloten zakje. Eenmaal thuis aangekomen was je de mondkapjes op 60 graden of hoger. Gebruik geen wasverzachter en kies een compleet programma. Daarna berg je de schone mondkapjes samen op in een ander afgesloten zakje en zijn ze klaar voor gebruik. Deze optie is ideaal als je elke dag met het openbaar vervoer reist.
  • Je kunt ook wegwerp mondkapjes bestellen. Deze koop je in een pak, met bijvoorbeeld 20 stuks. Na gebruik gooi je ze direct weg bij het restafval. Als je niet vaak met het openbaar vervoer reist, dan is dit een goede optie. Doe je dit wel elke dag, bijvoorbeeld van en naar je werk, dan kun je met 20 mondkapjes 2 weken doen.

Kies voor kwaliteit

De mondkapjes markt is logischerwijs sterk aangetrokken in deze periode en je kunt ook mondkapjes bestellen die door particulieren zelf gemaakt zijn. Of kapjes met een afbeelding, een patroon of een logo. Kies je voor die kapjes, wees dan voorzichtig, want deze zijn niet altijd even doeltreffend. Kijk naar de omschrijving en de afmetingen. Het kapje moet goed aansluiten en passen. Kijk ook naar hoeveel lagen stof er zijn gebruikt en of de mondkapjes die je bestellen wilt zijn getest door een officiële instantie. Twijfel je, of zie je een aanbieding die te mooi is om waar te zijn, dan is het beter om deze te negeren. Blijf altijd realistisch nadenken. Ook bij het mondkapjes kopen!

Maak je eigen mondkapjes

Je kunt ook geen mondkapjes bestellen en je kapjes zelf maken. Hiervoor krijg je van de Rijksoverheid duidelijke instructies. Het is niet moeilijk om dit te doen en je bespaart geld. Zorg er wel voor dat je de instructies goed opvolgt, ook met betrekking tot het gebruik van de mondkapjes. Zou je mondkapjes bestellen, dan krijg je deze instructies erbij, maar dat is natuurlijk niet zo als je ze zelf maakt. Houd je aan de instructies, maak een aantal kapjes, was ze op 60 graden en doe ze in een afgesloten zakje. Op die manier heb je altijd een stel mondkapjes bij je, klaar voor gebruik.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over cosmetica? Lees dan onze blogs. We inspireren je graag.

Contactgegevens

Via info @ 2yourday.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden