2 Your day

Mondkapjes: Een verplichting op veel plekken

Geplaatst op

Met de uitbraak van de coronacrisis is er op veel plaatsen ook een verplichting van mondkapjes bij gekomen. Bij treinstations en in het OV wordt bijvoorbeeld gevraagd om een mondkapje op te zetten, maar ook als je bij het ziekenhuis op bezoek bent of andere openbare plekken bezoekt. In het buitenland zijn deze zelfs uit het straatbeeld niet meer weg te denken. Het kan daarom een verstandige keuze zijn om de mondkapjes aan te schaffen bij een specialist. Maar welke regels gelden er eigenlijk in Nederland?

De mondkapjes op de juiste manier dragen

Mondkapjes waren in eerste instantie alleen bedoeld voor mensen in bepaalde beroepen. Echter moet nu iedereen een mondkapje op zodra je de trein of bus instapt. Hiermee bescherm je jezelf en anderen tegen het virus. Je hoest immers in het mondkapje. Je moet hem dan wel nog op de juiste manier dragen. Het mondkapje zit namelijk niet alleen voor je mond, maar moet ook over de neus gedragen worden. Dit is belangrijk om te onthouden, omdat het dragen ervan anders alsnog geen zin gaat hebben. Mensen kunnen elkaar hier ook op attenderen, zodat iedereen gewend raakt op de juiste manier van dragen.

Tegenhouden van bacteriën

Maar waarom zijn mondkapjes dan verplicht op bepaalde plekken? Op openbare plekken komen vaak veel mensen bij elkaar. Hierdoor zijn er ook meer mensen die even hoesten of niezen, waarna het coronavirus een mogelijkheid krijgt om weer naar iemand anders over te gaan. Met een mondkapje worden de bacteriën tegengehouden. Hierdoor zou het uiteindelijk minder besmettingen moeten realiseren. Maar zoals gezegd kan dit alleen wanneer iedereen zich aan de juiste draagmethode houdt en als er ook echt gecontroleerd wordt dat iedereen het mondkapje op heeft. Zeker op drukbezochte plekken kan het grote uitkomsten hebben.

De regels rondom mondkapjes

In Nederland zijn de mondkapjes nog niet op iedere plek verplicht. In andere landen moet je, zodra je naar buiten stapt, het mondkapje op hebben. Met de warmte kan dit soms niet fijn aanvoelen, maar het beschermt wel voor op vakantie. Daarom begint jouw reis vaak al met een mondkapjesplicht. Zo moet er in het vliegtuig te allen tijde gebruik van worden gemaakt en heb je ook op openbare plekken vaak eentje nodig. Wanneer je deze regels overtreedt, kan het hoge boetes opleveren. Zorg er daarom ook voor dat je de regels in de landen waar je naartoe gaat kent, zodat je niet voor dure verrassingen komt te staan.

Verschillende modellen verkrijgbaar

De mondkapjes zijn daarbij in meerdere modellen te krijgen. Je kunt voor de wegwerp mondkapjes gaan, maar ook voor een stoffen variant. Afhankelijk van wat jij wilt en hoelang je ze op gaat doen kun je dus ook gaan kijken naar andere mogelijkheden. Veel mensen kiezen er daarom voor om een stoffen variant aan te schaffen, omdat deze ook met meerdere patronen komt. Zo pas je ze ook nog eens aan jouw persoonlijkheid aan en zorg je ervoor dat niemand in jouw omgeving ziek wordt.

Bekijk nu ook de gratis Black Lives Matter mondkapjes van Safe Save!

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over cosmetica? Lees dan onze blogs. We inspireren je graag.

Contactgegevens

Via info @ 2yourday.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden