2 Your day

Tips voor een goede echtscheiding

Geplaatst op

Een groot deel van de huwelijken dat gesloten wordt strand weer. Mensen zijn minder afhankelijk van elkaar en dus is de drempel om te scheiden niet meer zo hoog als vroeger. Het kan een hele opluchting zijn als je gaat scheiden, maar meestal komt er ook heel wat verdriet bij kijken. Om de lastige periode gemakkelijker te maken, willen we je in deze blog graag een aantal tips geven. Zaken goed regelen is belangrijk. Daarom kun je in sommige situaties best een echtscheidingsadvocaat in de arm nemen, zeker als er kinderen in het spel zijn.

Kopieer belangrijke gegevens

Maak voor de scheiding een kopie van allen financiële gegevens. Bewaar ze op een veilige plek, een waar je echtgenoot geen toegang toe heeft. Deze gegevens zijn persoonlijk, maar ook zakelijk. Denk ook aan : inkomstenaangiften van de belastingdienst, bedrijfsdocumenten, loonstroken en creditcardafschriften. Het hangt natuurlijk ook een beetje af van de sfeer waarin de scheiding plaatsvindt. Want als je als ‘’vrienden’’ uit elkaar gaat, is het een heel ander verhaal dan wanneer er sprake is van een klassieke vechtscheiding.

Kopieën van kredietaanvragen opvragen

Vraag kredietaanvragen op. Zo weet je wat de verschillende inkomens van jou en je partner zijn. Dat kan later van pas komen bij het verdelen van het geld.

Regel gezamenlijke schuld

Tijdens het huwelijk kunnen er schulden aangegaan zijn in naam van jullie allebei. Dat kan na de scheiding een probleem worden, omdat op papier jullie samen verantwoordelijk zijn voor de schuld en moeten afbetalen. Stel een regeling vast waarin jullie je committeren aan de betalingsplicht.

Kies voor een professional die je begeleidt

Het is slim om een professional in de arm te nemen die jullie kan begeleiden. Deze professional kan jullie ook helpen met het opstellen van een ouderschapsplan als er kinderen in het spel zijn.

Neem tijd voor jezelf

Plan iedere dag een moment voor jezelf in. Je kunt even uit je dagelijkse omgeving stappen en bijvoorbeeld in een koffiezaak gaan zitten. Dat maakt dat je even uit de sfeer van de scheiding bent. Want hoe je het ook wendt of keert, je leven gaat door.

Blijf jezelf

Tijdens een scheiding kunnen er veel emoties bovenkomen of je voelt de behoefte om je anders te gedragen. Misschien ga je overdreven zakelijk doen of iets dergelijks. Probeer gewoon zoveel mogelijk jezelf te blijven, daar heb je uiteindelijk het meest aan. Voor de zakelijke kant van het verhaal kun je een expert in de arm nemen. Uiteindelijk zul je zo goed door deze periode heenkomen.

Conclusie

Een echtscheiding gooit veel overhoop, maar kan ook een boel goedmaken. Het slimste is om een vechtscheiding te voorkomen en vooral jezelf te blijven. Wel is het goed om de zaken goed te regelen. Zoek alle relevante informatie bij elkaar om de procedure zo gemakkelijk mogelijk te maken. Raadpleeg een expert die jullie kan helpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over cosmetica? Lees dan onze blogs. We inspireren je graag.

Contactgegevens

Via info @ 2yourday.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden