2 Your day

Veel gestelde vragen over een ooglidcorrectie

Geplaatst op

Als je een ooglidcorrectie overweegt, is het belangrijk om eerst goed geïnformeerd te zijn over hoe de behandeling precies in zijn werk gaat. De specialist waar je deze behandeling wil laten uitvoeren, kan je ook verder helpen, maar het is aan te raden om je van tevoren al goed in te lezen. In dit blog behandelen we daarom veel gestelde vragen over een ooglidcorrectie.

Hoe lang blijf je het effect van een ooglidcorrectie zien?

Het effect van een ooglidcorrectie blijf je de rest van je leven zien. Overtollige huid wordt weggehaald, waar je de rest van je leven profijt van zal hebben. Het kan wel gebeuren dat na verloopt van tijd de huid opnieuw gaat verslappen. In sommige gevallen is het dus nodig om na zo’n 10 jaar de behandeling opnieuw uit te voeren. Dit is echter een uitzondering; in de meeste gevallen is dit niet nodig.

Krijg je littekens door de operatie?

Doordat er wordt gesneden in de huid, ontstaan er kleine littekens. Deze vallen echter weg in de oogleden en als je met een echte specialist te maken hebt, houdt deze er rekening mee dat de littekens zo min mogelijk zichtbaar zijn. In het begin kan het zijn dat de littekens te zien zijn, maar na een paar maanden verdwijnen deze volledig.

Kan ik eventuele littekens behandelen met littekencrème?

Begin niet direct met littekencrème na de behandeling. Laat eerst de wondjes genezen en begin met smeren pas met smeren wanneer er geen korstjes meer op zitten en de wondjes volledig dicht zijn.

Kan ik lenzen dragen na de ooglidcorrectie?

Na de ooglidcorrectie kun je niet direct lenzen dragen. Het is namelijk belangrijk om het ooglid zoveel mogelijk met rust te laten. Draag daarom de eerste twee weken een bril te dragen. Zodra de wondjes goed geheeld zijn kun je het ooglid weer aanraken en lenzen in doen.

Bron: ooglift.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over cosmetica? Lees dan onze blogs. We inspireren je graag.

Contactgegevens

Via info @ 2yourday.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden