2 Your day

Wat is een PU Gietvloer?

Geplaatst op

Een PU gietvloer bestaat uit een opbouwvloer van meerdere lagen, waarbij de kunststofsoort polyurethaan afkomstig is uit aardolie. Polyurethaan ofwel afgekort tot PU is een type kunsthars met bijzondere eigenschappen, zoals de verfijnde elasticiteit die in comfort voorziet. Het is tevens een kunststofsoort die over eigenschappen beschikt die een PU gietvloer extra comfortabel maken, zoals het aannemen van de omgevingswarmte.

Verschillende lagen van een PU gietvloer

Een PU gietvloer bestaat niet uit een enkele laag, maar komt tot stand met een opbouw van meerdere lagen. De eerste laag is belangrijk voor de hechting met de ondergrond en bestaat uit een primer. Hierna bestaat de tweede laag uit een schraplaag en daarna komt pas de PU gietvloer erop. Om in een slijtvast oppervlak te voorzien, wordt de vloer tot slot met coating afgewerkt. Er is optioneel en afhankelijk van de situatie een extra toplaag toe te voegen. De gehele opbouw maakt dat een PU gietvloer dus minimaal uit vier lagen en soms uit vijf lagen bestaat.

Kenmerken van een PU gietvloer

De elastische eigenschappen zijn al even aangehaald, maar een PU gietvloer voorziet in nog meer bijzondere kenmerken. Het is een vloer die een naadloze uitvoering kent en vloeistofdicht is. Daarom is het een vloer die vanuit hygiënisch oogpunt ideaal is en in combinatie met het comfort een perfecte woonvloer is. De mooie looks en comfortabele ervaring maken het niet alleen tot een geschikte woonvloer, maar ook tot een fraaie kantoorvloer of winkelvloer.

Modern design

PU gietvloeren staan bekend om het moderne design. Het is niet voor niets dat deze vloer steeds vaker al na de voordeur wordt gelegd om vanuit de hal naar de woonkamer, keuken en slaapkamers door te lopen. Daar komt bij dat het moderne design in iedere denkbare kleur is uit te voeren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over cosmetica? Lees dan onze blogs. We inspireren je graag.

Contactgegevens

Via info @ 2yourday.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden