2 Your day

Wat kun je eraan doen als je bang bent voor de tandarts?

Geplaatst op

Het is helemaal niet zo vreemd om bang te zijn voor de tandarts. Er zijn immers veel mensen in alle delen van het land die niet graag naar de tandarts gaan, of er soms zelfs echt bang voor zijn. Waar komt deze angst eigenlijk vandaan? Wat is de reden voor deze angst? In deze blog gaan we daar dieper op in en vertellen we tevens wat je hieraan zou kunnen doen.

Waarom zijn mensen bang voor de tandarts?

De oorsprong van alle soorten angsten zijn eigenlijk in veel gevallen hetzelfde. Meestal is het zo dat angst voortkomt uit onzekerheid. Wanneer je niet weet wat je te wachten staat, kan dit leiden tot spanning en vervolgens tot angst. Wanneer je onvoldoende informatie hebt over een ingreep of een behandeling die je zal ondergaan, dan is de kans op onduidelijkheden groter.

Oplossing 1: laat je goed informeren en begrijp wat er gebeurt

De eerste oplossing is duidelijk vanzelfsprekend. Als de angst voortkomt uit onduidelijkheid en onbegrip, dan is het zaak om dit weg te nemen. Dit kan enkel door het verkrijgen van nieuwe goede informatie die je kunt vragen bij de tandarts of de behandelaar. Ook kan het helpen om zelf een en ander op te zoeken en eventueel vragen te stellen op diverse fora.

Oplossing 2: laat je behandelen bij een narcosetandarts

Mocht het nu zo zijn dat deze nieuwe informatie en inzichten je niet helpen om verder te kalmeren en meer tot rust te kunnen komen, dan is er nog een alternatief. Sinds een aantal jaren is de narcosetandarts steeds meer een goed alternatief voor mensen die bang zijn voor de tandarts, maar toch op bezoek moeten komen. Een narcosetandarts zal je onder een lichte narcose brengen en behandelen wanneer je volledig ontspannen bent. Na de behandeling word je langzaam wakker en kun je weer naar huis toe.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over cosmetica? Lees dan onze blogs. We inspireren je graag.

Contactgegevens

Via info @ 2yourday.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden