2 Your day

Wat zijn de verschillen tussen een haartransplantatie en haarpigmentatie?

Geplaatst op

Voor mannen met haaruitval zijn er al jaren verschillende opties om meer een vollere haardos te krijgen. Een van de nieuwere methoden om een gebrek aan haar te verbergen of verhelpen is micro haarpigmentatie. Micro haarpigmentatie is een techniek waarbij virtuele stoppels worden aangebracht op je hoofdhuid. Door deze speciale pigmenten krijg je een “virtuele” kaalgeschoren look, die wel 100% natuurlijk oogt. Het ziet er dus niet uit alsof iemand met een stift stippen op je hoofd heeft gezet.

Haarpigmentatie is geschikt voor mannen die bijna of helemaal kaal zijn

Omdat het geen echt haar is, maar pigmentaties, is het voornamelijk geschikt voor mannen die kalend of al kaal zijn. Waar je bij een haartransplantatie idealiter toch redelijk wat haar van jezelf hebt, is dat bij haarpigmentatie helemaal niet nodig. Als je volledig kaal bent is het mogelijk om weer “haar” op je hoofd te krijgen. Als je kalend bent, is het mogelijk om de optische dichtheid van je kapsel te verhogen.

Het resultaat is sneller zichtbaar, maar is niet echt permanent.

Bij een haartransplantatie duurt het vaak lang voordat je het eindresultaat hebt bereikt. Dit duurt meestal tussen de acht en twaalf maanden. Bij een haarpigmentatie is dat echter niet het geval. Daar zie je het eindresultaat al binnen drie tot zes weken. Dat het resultaat snel zichtbaar is hangt ook deels samen met de permanentie van de oplossing. Een haartransplantatie is definitief, maar bij haarpigmentatie is dit niet het geval. Je kunt gebruik maken van tricopigmentatie of SMP pigmentatie. Bij tricopigmentatie kun je na een half jaar de eerste tekenen van vervaging zien. De SMP pigmentatie maakt gebruik van lange termijn pigmenten, die minstens drie jaar meegaan.

Haartransplantatie is een stuk duurder

Waar je bij een haartransplantatie toch al gauw boven de € 3.500 uitkomt, zijn de tarieven van een micro haarpigmentatie een stuk aantrekkelijker. Afhankelijk van het aantal zones op je hoofd wat je laat doen variëren de kosten tussen de € 650 en € 2.500 klaar zijn.

Haarpigmentatie is geen chirurgische behandeling

Micro haarpigmentatie is een niet-chirurgische behandeling. Dat betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van hechtingen of een scalpel. Dat betekent ook dat de behandeling volledig zonder verdoving uitgevoerd kan worden. Dit is ook al het geval bij sommige varianten van een haartransplantatie. Het is hierdoor wel mogelijk dat je tijdens de behandeling misschien wat kleine pijntjes kunt ervaren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten over cosmetica? Lees dan onze blogs. We inspireren je graag.

Contactgegevens

Via info @ 2yourday.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden